Loading

Aon Media Center

Aon introduceert verzekering tegen inkomstenverlies als gevolg van piraterij
Rotterdam, The Netherlands
AOC

Rotterdam, 8 december 2008 – Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon introduceert een nieuwe verzekering voor inkomstenverlies ten gevolge van piraterij. Hiermee komt Aon scheepseigenaren, scheepsbevrachters en ladingeigenaren te hulp die steeds vaker worden geconfronteerd met kapingen en berovingen op zee.

Gedurende de eerste acht maanden van 2008 zijn ruim 50 aanvallen op schepen langs de kust van Somalië gemeld. Hierbij zijn 32 schepen gekaapt. De gemiddelde duur van een kaping van een schip bedraagt 60 dagen.Dit betekent dat  bevrachters extra kosten op zich af zien komen in verband met de huur van het schip gedurende deze periode, zonder dat ze extra inkomsten ontvangen. Ladingeigenaren lopen het risico dat hun contracten worden geannuleerd vanwege de vertraging

Scheepsverzekeringen en goederenverzekeringen dekken in principe fysieke schade aan of verlies van schip of lading als gevolg van piraterij. Het losgeld kan apart worden verzekerd  of de verzekerde kan proberen dit te verhalen als noodzakelijke kosten ter voorkoming van verdere schade. Er kan echter een hiaat in de dekking ontstaan als het gaat om de financiële gevolgen van het onderbreken van de reis.

De nieuwe verzekeringsdekking neemt dit hiaat weg en biedt dekking voor:

  • scheepsbevrachters die moeten betalen voor de huur van een schip, ook al is dit schip tijdelijk gekaapt
  • scheepseigenaren die in het geval van contractbreuk een deel van de inkomsten uit scheepsverhuur mislopen
  • ladingeigenaren, met name van seizoensgoederen, die geconfronteerd worden met ontbonden contracten omdat de goederen worden opgehouden
  • alle overige partijen die betrokken zijn bij de reis en een verzekerbaar belang hebben.


De dekking gaat in op de eerste dag van een aanval (zonder eigen risico termijn) en vormt een op zichzelf staande verzekering in aanvulling op de bestaande scheeps- en/of goederenverzekeringen.

“De recente golf van piratenaanvallen bij Somalië laat duidelijk zien dat scheepseigenaren en scheepsbevrachters te maken kunnen krijgen met aanzienlijke onverzekerde kosten die zij niet kunnen verhalen,” aldus Rogier van der Sluijs, Broking Director Marine bij Aon: “Wij hebben een product ontwikkeld dat aan alle belanghebbenden bij een zeereis bescherming kan bieden tegen inkomensverlies als gevolg van piraterij.”

Jeroen Kuyper, Executive Broking Director Marine bij Aon, voegt hieraan toe:"Wij hebben dit jaar kunnen zien hoe onze maritieme klanten te stellen hebben met het sterk groeiende fenomeen van piraterij. Daar komt bij dat de marges binnen de zeevaart momenteel zwaar onder druk staan als gevolg van de economische omstandigheden en de premies voor het verzekeren van schepen omhoog lijken te gaan. Met ons product reageren wij op een zeer actueel fenomeen en bieden we onze klanten extra financiële bescherming indien zij direct of indirect betrokken raken bij een aanval van piraten.”

De verzekering tegen inkomstenverlies uit piraterij volgt op een pakket van nieuwe producten van Aon in 2008, dat onder meer bescherming tegen insolvabiliteit van verzekeraars en handelsfinanciering omvat.

Over Aon Marine
In totaal zijn meer dan 80 professionals (brokers, account managers, claimspecialisten en ondersteunende medewerkers) binnen Aon Nederland actief in risicoadvies, verzekeringsbemiddeling en schadeafhandeling voor de maritieme en logistieke sector alsmede het verladend bedrijfsleven. Naast de mogelijkheden in de Nederlandse verzekeringsmarkt heeft Marine (Nederland) toegang tot alle belangrijke verzekeringsmarkten in het buitenland via het uitgebreide internationale Marine netwerk van Aon.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE).

Voor vragen en/of meer informatie
kunt u contact
opnemen met:

Ulrika Lundgren
Press Officer
tel 010 - 4487522
email
ulrika_lundgren@aon.nl
 

 If you elect to comment or engage with our content via third-party social media websites, you authorize Aon to have access to certain social media profile information. Please click here to learn more about information that may be collected when using these tools on Aon.com


email Email   print Print   rss