Loading

Aon Media Center

Aon en Allianz introduceren verzekering tegen mogelijke insolvabiliteit van verzekeraars
Rotterdam, The Netherlands
AOC

Rotterdam, 18 december 2008 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Services introduceert een product dat het risico van insolvabiliteit van een bepaalde risicodrager/verzekeraar verzekert. Hiermee speelt Aon in op de huidige volatiliteit in de financiële (verzekerings)markt. Aon heeft samen met Allianz Global Corporate & Specialty (een verzekeraar met een AA rating van Standard & Poor´s) Double A Protect ontwikkeld, een exclusieve oplossing die bescherming biedt tot een bedrag van 25 miljoen euro. De verzekering biedt een gecombineerde excedent-dekking voor aansprakelijkheid van bedrijven en aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen

Double A Protect is speciaal ontworpen om ondernemingen te behoeden voor gaten in de verzekeringsdekking indien een verzekeraar onverhoopt insolvabel wordt. Het product biedt, naast een vervangende dekking voor ondernemingen die zorgen hebben over de solvabiliteit van de verzekeraars op hun verzekeringsprogramma´s, eveneens een reguliere excedent-dekking (met inbegrip van een inloopdekking van vijf jaar voor aansprakelijkheid van bedrijven). De dekking wordt geboden op ´claims-made´ basis en is verkrijgbaar voor alle buiten de VS gevestigde ondernemingen uit alle bedrijfstakken (maar inclusief dekking voor hun risico´s in de VS), met uitzondering van financiële instellingen.

“Onze klanten verwachten dat wij inspelen op de huidige, snel veranderende markt”, aldus Marguerite Soeteman-Reijnen, chief broking officer van Aon in Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Na alle onrust binnen de financiële sector weten veel ondernemingen weliswaar waar ze nu staan voor wat betreft de solvabiliteit van hun huidige panel van verzekeraars, maar wat de toekomst zal brengen, blijft onzeker”.

Andreas Berger, global head of market management & communication bij Allianz Global Corporate & Specialty, voegt daaraan toe: “klanten hebben behoefte aan een snel en passend antwoord om te kunnen omgaan met de schommelingen in de markt. Dankzij onze intensieve samenwerking zijn wij erin geslaagd een innovatieve oplossing te creëren die stabiliteit biedt in tijden van onzekerheid.” 

# # #

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). 

Voor vragen en/of meer informatie
kunt u contact
opnemen met:

Ulrika Lundgren
Press Officer
tel 010 - 4487522
email
ulrika_lundgren@aon.nl 

 If you elect to comment or engage with our content via third-party social media websites, you authorize Aon to have access to certain social media profile information. Please click here to learn more about information that may be collected when using these tools on Aon.com


email Email   print Print   rss